Το “Άξιον Εστί” του Μ. Θεοδωράκη στην Αυστραλία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το συγκλονιστικό μουσικό ορατόριο του συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί» σε στίχους του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα παρουσιαστεί στην Αυστραλία σε τρεις επικείμενες συναυλίες, σε Σίδνεϋ, Μελβούρνη και Μπρισμπαίην.

Το ρεσιτάλ αποτελεί μια εκπληκτική συνεργασία μεταξύ του διεθνούς φήμης τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, του διάσημου Ελληνοαυστραλού μαέστρου, Τζορτζ Έλις, του ιεροψάλτη Τζορτζ Καραντώνη, του παραγωγού-μαέστρου της ελληνικής μπάντας, Τζορτζ Δούκα, καθώς και Χορωδίας 30 ατόμων υπό την καθηλωτική αφήγηση του Ελληνοαυστραλού ηθοποιού, Τόνυ Νικολακόπουλου.

Με αφετηρία το Σίδνεϋ, το αυστραλιανό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την πρώτη από τις προγραμματισμένες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής της πόλης (City Recital Hall) τοΣάββατο, 11 Μαΐου 2024 στις 8.00μμ.

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Μελβούρνης (Melbourne Recital Centre), το Σάββατο, 1 Ιουνίου 2024, στις 8.00μμ. και η τρίτη και τελευταία παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Μπρισμπαίην (QPAC) την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2024, στις 7.00μμ.

(www.panhellenicpost.com)