Εγκαινιάζεται ένα μοναδικό ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στο Γκελεντζίκ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Η ελληνική κοινότητα του Γκελεντζίκ στη Ρωσία ετοιμάζεται να εγκαινιάσει πολιτιστικό κέντρο. Το ελληνικό στοιχείο στην επαρχία Κράσνονταρ είναι έντονο, καθώς σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Μοσκόφσκι Κομσομόλετς ζουν στην περιοχή περίπου 50.000 Έλληνες.

Το πολιτιστικό κέντρο θα στεγάζεται σε ένα τριώροφο κτήριο που θα φιλοξενεί εικονίσματα, προτομές προσωπικοτήτων που επηρέασαν τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και αντικείμενα της καθημερινής ζωής.

Παράλληλα θα εκτίθενται εθνικές φορεσιές, μουσικά όργανα, αλλά και πίνακες με θέμα την ελληνική ιστορία. Στο πρόγραμμα λειτουργίας του θα περιλαμβάνονται μαθήματα Ιστορίας για παιδιά, εκδρομές, προβολές ταινιών και κινουμένων σχεδίων στα ελληνικά, και ντοκιμαντέρ για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Η ελληνική κοινότητα του Γκελεντζίκ θα διαχειρίζεται το κέντρο, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του τομέα Επιστήμης και Εκπαίδευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας Αφλατόν Σαλάχοφ, αριθμεί 10.000 μέλη. Ήδη στα σχολεία της ρωσικής πόλης διδάσκεται η ελληνική γλώσσα.

(http://www.pontos-news.gr)