Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο

ΒΙΒΛΙΟ

Αίγυπτος… Ένας προορισμός που στα μάτια πολλών ανθρώπων φαντάζει ταξίδι ζωής, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια χώρα τόσο κοντά στην Ελλάδα.

Μια νεαρή κοπέλα θέλει να φύγει από το χωριό της, για να ζήσει μια νέα ζωή στην πρωτεύουσα με τους έντονους ρυθμούς της. Η μοίρα της κάνει το χατίρι, αλλά της επιφυλάσσει κι έναν αναπάντεχο ρόλο, αυτόν της ανύπαντρης μητέρας.

Μέσω συγκυριών, δίνεται η ευκαιρία ενός ταξιδιού. Ένα μικρό παιδί λατρεύει τη χώρα του Νείλου, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, μα και τον εκεί ελληνισμό που υποδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς των δύο αδελφών χωρών.

Για έναν ανεξήγητο λόγο, το αγόρι ερωτεύεται την Αίγυπτο. Η μητέρα έχει ξεχάσει αυτό το συναίσθημα, ούσα αφοσιωμένη μόνο στο παιδί και τη δουλειά της. Βέβαια, ο έρωτας είναι απρόβλεπτος και μπορεί να σε καρφώσει με το βέλος του εκεί που δεν το περιμένεις.

Λίγα λόγια για το Συγγραφέα

Ο Μαριαντώνης Πολίτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο τον Ιούνιο του 1985 από Έλληνες γονείς. Στο Κάιρο έζησε όλα τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Από μικρό παιδί μιλάει Ελληνικά, Αραβικά, Γαλλικά και Αγγλικά.

Μετά την αποφοίτησή του από το ελληνικό σχολείο Καΐρου (Αμπέτειος Σχολή), ήρθε στην Ελλάδα όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Βιολογικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ως ανήσυχο πνεύμα όμως, σύντομα μεταπήδησε στο State University of New York Empire State College από όπου αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα διεθνών σχέσεων. Είναι κάτοχος ΜΒΑ με ειδίκευση στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού από το L’Institut Universitaire Kurt Bösch.

Λόγω του ότι μεγάλωσε ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα, που είναι δύο χώρες με διαφορετικούς και συνάμα σπουδαίους πολιτισμούς, εμπνεύστηκε να συγγράψει το παρόν βιβλίο. Το «ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο» είναι το τέταρτό του δημιούργημα, το οποίο αναφέρεται σε μια εναλλακτική μορφή περιήγησης στη χώρα του Νείλου, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού και της ανύπαντρης μητέρας του.

Επίσης, από τα τέλη Ιουνίου του 2016, ο Μαριαντώνης Πολίτης εκτός από συγγραφέας είναι και εκδότης, δημιουργώντας τις «Εκδόσεις Έμπνευσις». Οι παλιότερες κυκλοφορείς του ιδίου, είναι τα δύο μέρη της τριλογίας «Το Τάγμα των Φτερωτών» κι ένα αλληγορικό παιδικό βιβλίο «το ταξίδι του Μύρκα».

(www.hephaestuswien.com)

Η Ομάδα του “Φάρος Ομογένειας” εύχεται στο καινούριο βιβλίο του κου Πολίτη καλοτάξιδο!