Στο μικροσκόπιο τα χαρακτηριστικά των Ομογενειακών Κοινοτήτων

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε στις 06.07.2018  στο Γραφείο του με την Υπουργό Διασποράς της Ρουμανίας κα Natalia-Elena Intotero.

Στη συζήτηση, η κάθε πλευρά κατέγραψε τα χαρακτηριστικά των Ομογενειακών Κοινοτήτων τους σε χώρες και ηπείρους, διαπιστώνοντας ότι αποτυπώνονται ομοιότητες, τόσο στα χαρακτηριστικά με θετικά πρόσημα, όσο και στα προβλήματα για επίλυση με κυριότερα την παιδεία, τη γλώσσα και τις οργανωτικές δομές.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη γλώσσα, η Ρουμάνα Υπουργός ζήτησε περισσότερη ενημέρωση από τον ΥΦΥΠΕΞ για τους σχεδιασμούς που κάνει η Ελλάδα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, για την προώθηση της εκμάθησης της Ελληνικής γλώσσας βασισμένη σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Η κα Intotero απηύθηνε πρόσκληση στον κ. Κουίκ να επισκεφθεί επίσημα την Ρουμανία, πρόσκληση που έγινε δεκτή, και η οποία θα συνδυαστεί με επισκέψεις του ΥΦΥΠΕΞ στις εκεί ιστορικές Ελληνικές Κοινότητες, όπου έδρασαν και οι εθνικοί ευεργέτες Απόστολος Αρσάκης και Ευάγγελος και Κωνσταντίνος Ζάππας.

Στη συνάντηση, από ελληνικής πλευράς ήταν η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Υφυπουργού, πρέσβης κα Μαρία Θεοδώρου και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος.

(elliniki-gnomi.eu)