Κουίκ: Ευχαριστώ την Ομογένεια για την έμπρακτη βοήθεια στους πυροπαθείς

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΑΘΗΝΑ. Τους Ελληνες της Διασποράς που προσέφεραν έμπρακτη αλληλεγγύη στους πυροπαθείς της Αττικής και ευαισθητοποίησαν τις Αρχές στις χώρες όπου ζουν, ευχαρίστησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο κ. Κουίκ ευχαρίστησε «όλες εκείνες τις ομογενειακές οργανώσεις που κινητοποιήθηκαν για να προσφέρουν την έμπρακτη βοήθειά τους στους πυροπαθείς της Αττικής» και «όλους εκείνους τους εκπροσώπους του Ελληνισμού, που ευαισθητοποίησαν κυβερνήσεις, τοπικές αυτοδιοικήσεις και φορείς των χωρών που ζουν, ανεξάρτητα αν σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε και άμεση αντίδραση βοήθειας από τις ξένες κυβερνήσεις».

Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός, «για ακόμη μια φορά, έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην πατρίδα και στους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες τους, για την οποία ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός έχουν εκφράσει ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Κουίκ τόνισε ότι «πρέπει να σταματήσει η πολιτική τυμβωρυχία επάνω σε ανθρώπινα σώματα που έγιναν στάχτη» και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, «με το δικό τους παρελθόν στη διαχείριση πολύνεκρων κρίσεων», όπως επισήμανε, να είναι πολύ προσεκτικά όταν αναφέρονται στα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου.

(ekirikas.com)