Γκολφ για την ενίσχυση του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με επιτυχία έγινε για 26η χρονιά φέτος το πρωτάθλημα γκολφ για την οικονομική ενίσχυση του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης.

Το παιχνίδι στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 150 επισκέπτες εκ των οποίων αρκετοί επιφανείς ομογενείς επιχειρηματίες και επαγγελματίες με υψηλή οικονομική επιφάνεια, έγινε στη Λέσχη Kernwood Country Club, στην πόλη Σάλεμ της Μασαχουσέτης.

Ηταν αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου ομογενή επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Νικολάου Μπούρα.

Το παιχνίδι είχε διοργανωθεί από τον Donald Ross. Οι παίκτες γευμάτισαν στην τραπεζαρία της Λέσχης Kernwood Country Club, όπου υπήρχε και πλειστηριασμός διαφόρων αντικειμένων, καθώς και λαχειοφόρος.

Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Θεολογική Σχολή αναγράφεται πως το πρωτάθλημα του γκολφ είναι μία θαυμάσια ευκαιρία η οποία συνδυάζει συνάθροιση και φιλανθρωπία και στο οποίο (πρωτάθλημα) όλοι είναι νικητές, αλλά ιδιαίτερα οι φοιτητές τους οποίους στηρίζουν τα έσοδα από το παιχνίδι.

Η Σχολή ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν και στη φετινή επιτυχία της εκδήλωσης, η οποία γίνεται επί ένα τέταρτο και πλέον του αιώνα.

Τονίζεται ότι η Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού ιδρύθηκε από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη Αθηναγόρα το 1937 στην πόλη Πάμφρετ του Κονέκτικατ με κύριο και αποκλειστικό σκοπό τη μόρφωση και μορφοποίηση ιερέων για τις Ελληνικές Ορθόδοξες κοινότητες-ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Το 1946 μετακόμισε στην πλέον επιφανή τοποθεσία του Μπρούκλαϊν της Μασαχουσέτης, το οποίο είναι όμορο και συνέχεια της πόλης της Βοστώνης.

Το 1967 επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου ιδρύθηκε το Ελληνικό Κολέγιο τετραετούς φοιτήσεως με προπαρασκευαστικό τμήμα για την είσοδο των φοιτητών στη Θεολογική Σχολή.

Το 1972 ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος έκλεισε το Διδασκαλικό Τμήμα της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου, το οποίο εκπαίδευε τις διδασκάλισσες της ελληνικής γλώσσας για τα ελληνικά σχολεία των κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής Ημερήσια Απογευματινά, μεταφέροντας τις φοιτήτριές της στο Ελληνικό Κολέγιο.

Δυστυχώς και το πρόγραμμα εκπαίδευσης των διδασκαλισσών δεν συνεχίστηκε και η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου έκλεισε.

Εν τω μεταξύ, όπως έχει αποκαλύψει ο «Ε.Κ.» η Σχολή διέρχεται βαθιά κρίση οικονομική, διοικητική και χαμηλού αριθμού φοιτητών.

(ekirikas.com)