Τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Hellenic Classical Charter School του Μπρούκλιν

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Μια ακόμη ακαδημαϊκή χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το Hellenic Classical Charter School με την τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης που έγινε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουνίου στο γυμναστήριο του σχολείου. Πενήντα ένας μαθητές έλαβαν τα απολυτήριά τους και θα φοιτήσουν από το Σεπτέμβριο σε ορισμένα από τα καλύτερα λύκεια της Νέας Υόρκης.

Περισσότερα από 300 παιδιά έχουν αποφοιτήσει από το πρώτο Ελληνικό Charter school που λειτουργεί   από τo 2005 στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, ανέφερε στο καλωσόρισμά της η διευθύντρια του HCCS, Χριστίνα Τεττόνη, λέγοντας πως κάθε τάξη είναι μοναδική και έχει συμβάλει με τον τρόπο της στο να γίνει ξεχωριστό το σχολείο.

“Τι είναι αυτό όμως που κάνει την τάξη του 2018 τόσο ξεχωριστή; Είναι όλα τους παιδιά αξιαγάπητα αλλά ενδιαφέρονται πραγματικά και για το σχολείο και την κοινότητά τους. Είναι παιδιά ώριμα και το έχουν αποδείξει αυτό ξανά και ξανά και ενσαρκώνουν το ελληνικό πνεύμα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους τους”, τόνισε η κ. Τεττόνη, συγχαίροντας τους μαθητές και καλώντας τους να θυμούνται πάντα ότι το HCCS είναι η οικογένειά τους και να το επισκέπτονται συχνά.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Δασκάλων (PTA), Στέιση Μακρυνού, ανέφερε συγκινημένη ότι θα της λείψουν τα χαμόγελα των παιδιών και τους προέτρεψε να προσπαθούν πάντα για το καλύτερο, ενώ ένα μεγάλο “ευχαριστώ” εξέφρασε προς όλες τις οικογένειες που με τις δωρεές τους βοήθησαν στη διαμόρφωση του γυμναστηρίου του σχολείου το οποίο αποτελεί και τη βασική του αίθουσα εκδηλώσεων.

Αμέσως μετά, η διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών, Τζόυ Πετράκου απένειμε εκ μέρους του “Bay Ridge Federal Credit Union” τα ετήσια βραβεία στις δύο αριστεύσασες Αθηνά Μπάρδη (Valedictorian) και Ευγενία Μακρυνού (Salutatorian) και τις Ναρίσα Αριστίντ και Χριστίνα Φασαράκη.

Στις αποχαιρετιστήριες ομιλίες τους τόσο οι δύο αριστεύσασες όσο και ο πρόεδρος της 8ης τάξης, Νίκος Γερακάρης, αναφέρθηκαν σε στιγμές όμορφες της φοίτησής τους στο HCCS και ευχαρίστησαν θερμά τους δασκάλους και τους γονείς τους.

“Δεν θα παραλείψω να πω πόσο περήφανη είμαι για το σχολείο μου. Επειδή είμαι Ελληνίδα. Είμαι τόσο πολύ χαρούμενη που υπάρχει ένα τέτοιο σχολείο το οποίο προσφέρει εκπαίδευση στην Ελληνική γλώσσα, τον Ελληνικό πολιτισμό και τις ελληνικές παραδόσεις”, τόνισε η Salutatorian Ευγενία Μακρυνού και πρόσθεσε ότι “κάθε μαθητής στο σχολείο μπορεί να μάθει για την κουλτούρα μας μέσα από την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, των ελληνικών χορών, συμμετέχοντας σε μερικές από τις παραδόσεις μας, όπως όταν κόβουμε τη βασιλόπιτα στο σχολείο κάθε νέα χρονιά. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που αυτό το σχολείο διδάσκει τη δική μου κουλτούρα σε όλα τα παιδιά”.

“Το HCCS φέρνει αμέσως στο νου μου τη λέξη οικογένεια και σκέφτομαι πόσο τυχεροί είμαστε όλοι εμείς  που αποτελούμε μέρος αυτής εδώ της οικογένειας.Το HCCS είναι το δεύτερο μας σπίτι. Εδώ νιώθουμε αγάπη και ασφάλεια. Θα μας λείψει πολύ αυτό το σχολείο. Εχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από αυτό και πρέπει να το υποστηρίξουμε όσο μπορούμε στο μέλλον”, ανέφερε -μεταξύ άλλων- η Valedictorian Αθηνά Μπάρδη.

Με ευχές και νουθεσίες για το μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους αποχαιρέτησαν τους μαθητές τους οι δασκάλες των δύο τμημάτων της 8ης, Μαρία Μπονάκη και Ντανιέλ Βαλασιάδη, τονίζοντας πως είναι υπερήφανες γι’ αυτούς και προσκαλώντας τους να διατηρήσουν την επαφή τους με το Hellenic Classical Charter School.

Ο πρόεδρος της Εφορείας του HCCS, Τσαρλς Καπετανάκης, αφού κάλεσε δίπλα του τους αποφοίτους παλαιότερων ετών που ήταν παρόντες, ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο σχολείο, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές είπε ότι “βρισκόμαστε εδώ και αξιωθήκαμε να έχουμε αυτό το σχολείο και να χτίσουμε αυτές τις εγκαταστάσεις χάρη στη σκληρή δουλειά και τις άριστες ακαδημαϊκές σας επιδόσεις”.

Εντυπωσιασμένος κάθε φορά που βρίσκεται στο HCCS δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου για τα Charter Schools της Υπηρεσίας Παιδείας του Δήμου της Νέας Υόρκης, Βερόν Κέννεντυ, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην τελετή αποφοίτησης.

“Εχω διατελέσει διευθυντής σχολείων στη Νέα Υόρκη και έχω βρεθεί σε εκατοντάδες άλλα σχολεία και σήμερα στέκομαι εδώ μπροστά σας και με ειλικρίνεια σας λέω ότι το σχολείο σας είναι ένα από τα αγαπημένα μου”, επισήμανε ο κ. Κέννεντυ, τονίζοντας πως για την υπηρεσία του το HCCS είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία της Νέας Υόρκης σε όλα τα επίπεδα, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του και την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού του, όσο και για τις επιδόσεις των μαθητών του. Απευθυνόμενος δε στην τάξη του 2018, τους κάλεσε να σκεφτούν ότι ό,τι αξίζει πραγματικά να έχουν στη ζωή τους, απαιτεί κόπο και θυσίες.

Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν τα τραγούδια που ερμήνευσε η τάξη του 2018 “Ασπρα Καράβια τα Ονειρά μας” (Σ. Σκίπης/Γ. Σπανός) και “Graduation – Friends Forever” (Vitamin C).

Δεύτερο Hellenic Classical Charter School

Η φετινή σχολική χρονιά ολοκληρώνεται -πέρα από όλες τις άλλες επιτυχίες- με ένα ακόμα ευχάριστο νέο για το HCCS. Το σχολείο έχει ήδη υποβάλει αίτηση για τη δημιουργία ενός δεύτερου Ελληνικού Κλασσικού Σχολείου Charter, η οποία θα συζητηθεί στο πολιτειακό Υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης στις 16 Αυγούστου.

Αν εγκριθεί, το δεύτερο σχολείο αναμένεται να λειτουργήσει στο Dyker Heights του Μπρούκλιν (District 20) το φθινόπωρο του 2019.

(greeknewsonline.com)