Μεσογειακοί Αγώνες 2018: Δυο χρυσά μετάλλια για την Ελλάδα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Σαρώνουν» οι Έλληνες κολυμβητές στην Ισπανία και τους Μεσογειακούς Αγώνες 2018 της Ταραγόνα, καθώς οι Γκολομέεφ και Χρήστου κατέκτησαν χρυσά μετάλλια την Κυριακή.

Η ελληνική αποστολή στους Μεσογειακούς Αγώνες, που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας, πάει από το καλό στο καλύτερο. Η «γαλανόλευκη» μπήκε την Κυριακή δυο φορές στον υψηλότερο ιστό, εξαιτίας των επιδόσεων των Ελλήνων κολυμβητών. Την αρχή έκανε ο ΚριστιάνΓκολομέεφ που πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πεταλούδα, κάνοντας χρόνο 23.53 και τερματίζοντας πριν τους Αμπντεραχμάν Ελαραμπί από την Αίγυπτο και Πιέρο Κόντια από την Ιταλία. Μάλιστα, η επίδοση του Γκολομέεβ συνιστά και νέο πανελλήνιο ρεκόρ καθώς βελτίωσε το 23.74 που είχε ο ίδιος.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Απόστολος Χρήστου πρόσθεσε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στην ελληνική συλλογή. Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε πρώτος με χρόνο 54.68 στα 100 μέτρα ύπτιο, αφήνοντας δεύτερο τον Ιταλό Σιμόνε Σαμπιόνι και τρίτο τον επίσης Ιταλό Κρίστοφερ Τσικαρέσε. Στο ίδιο αγώνισμα ο Νίκος Σοφιανίδης κατετάγη τέταρτος.

Για άλλη μια φορά η Άννα Κορακάκη ανέβασε την ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι στους Μεσογειακούς Αγώνες 2018.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας και στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξάγονται στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Η Άννα Κορακάκη θεωρούταν έτσι κι αλλιώς ένα από τα μεγάλα φαβορί στη σκοποβολή και επιβεβαίωσε τον τίτλο της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είχε την καλύτερη επίδοση στα προκριματικά και στον τελικό επιβεβαίωσε πως ήταν ανώτερη όλων των αντιπάλων της. Έτσι, κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο, ένα ακόμα στη συλλογή της, στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι κι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ζοράνα Αρούνοβιτς από τη Σερβία, στην τρίτη η Αφάφ Ελχοντχόντ από την Αίγυπτο, ενώ στην όγδοη θέση κατετάγη η Δήμητρα Παπακανέλλου που επίσης αγωνίστηκε για την Ελλάδα στον τελικό.

Τα μετάλλια των Χρήστου και Γκολομέεβ ήρθαν να προστεθούν σε αυτά των Κορακάκη και Βαζαίου, για να φτάσει η Ελλάδα στα τέσσερα χρυσά και τα έντεκα συνολικά. Από αυτά, τα επτά τα έχει κατακτήσει η κολύμβηση.  Δύο μετάλλια κατέκτησε την Κυριακή και η Κωνσταντίνα Μπεντέλη στην Αρση Βαρών. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην κατηγορία των 58κ. σήκωσε 91κ. στο αρασέ και ήρθε 1η, ενώ στο ζετέ με 107κ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Τέλος, η Εθνική Ελλάδας νίκησε εύκολα 3-0 στο βόλεϊ την Πορτογαλία για την ίδια διοργάνωση και περιμένει τον αγώνα της Δευτέρας ανάμεσα σε Πορτογαλία και Ιταλία για να μάθει αν περνάει στην επόμενη φάση των Μεσογειακών Αγώνων.

(cnn.gr)