Ομογενείς έχουν τον καλύτερο φούρνο της Αυστραλίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Το πρώτο βραβείο για τον καλύτερο φούρνο της χώρας αφήνοντας πίσω τους όλες τις μεγάλες αλυσίδες αρτοποιίας.

Ο Θεολόγος Βορήνας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία του Mt Gambier της Νότιας Αυστραλίας και πριν από 9 χρόνια αποφάσισε να εγκαταλείψει την βιομηχανία των αυτοκινήτων όπου εργαζόταν σα μηχανικός και να ανοίξει δικό του φούρνο στη περιοχή, μετά από παρότρυνση της αδελφής του που αγαπούσε την μαγειρική του Θεολόγου.

Μέσα σε λίγα χρόνια ο φούρνος του ομογενούς έγινε αγαπημένο στέκι, απέκτησε φήμη σε ολόκληρη την Αυστραλία και μάλιστα κέρδισε το πρώτο βραβείο για τον καλύτερο φούρνο της χώρας αφήνοντας πίσω τους όλες τις μεγάλες αλυσίδες αρτοποιίας.

Ο Θεολόγος με την ιταλικής καταγωγής σύζυγο του Τόνι, η οποία εγκατέλειψε την καριέρα της ως υποδιευθύντρια του τοπικού γυμνασίου, άνοιξε τις πόρτες της επιχείρησης του το 2009 και πλέον οι δυο τους έχουν μετατρέψει το αρτοποιείο τους στο δημοφιλέστερο στέκι και τόπο συνάντησης μιας ολόκληρης επαρχίας που μετρά πληθυσμό περίπου 22,000 κατοίκων.

Σήμερα απασχολεί ήδη 45 άτομα προσωπικό που μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα σε δυο διαφορετικά καταστήματα ενώ τα Σαββατοκύριακα η οικογένεια φροντίζει να διοργανώνει μουσικές βραδιές και εκδηλώσεις για τους θαμώνες της περιοχής.

Η επιχείρηση παράγει 52 διαφορετικές ποικιλίες ψωμιού και εδεσμάτων ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν για την διάκριση της επιχείρησης τους.

«Ούτε εμείς οι ίδιοι δεν περιμέναμε ποτέ πως η μικρή μας οικογενειακή επιχείρηση θα αποσπούσε το πρώτο βραβείο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήταν μεγάλη τιμή για εμάς και το προσωπικό μας να λάβουμε μια τόσο σημαντική διάκριση η οποία αποτελεί κυρίως επιβράβευση και αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των τελευταίων χρόνων», είπε χαρακτηριστικά ο 56χρονος επιχειρηματίας.

Το μυστικό της επιτυχίας

Σύμφωνα με το ζευγάρι η επιτυχία έγκειται σε δύο βασικούς κανόνες που διαχέουν την επιχείρηση τους και αυτοί συμπυκνώνονται στην ποιότητα των προϊόντων και φυσικά την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών, τους οποίους η Τονι και ο Θεολόγος αντιμετωπίζουν σαν να είναι μέλη της δικής τους οικογένειας.

Η χαρά και ικανοποίηση του ζευγαριού έρχεται σύμφωνα με τους ίδιους όταν βλέπουν τα χαρούμενα πρόσωπα των πελατών που επισκέπτονται το αρτοποιείο είτε για να αγοράσουν το ψωμί της ημέρας, είτε για να πιούν παρέα με τους ιδιοκτήτες έναν ζεστό καφέ ή για να απολαύσουν στο όμορφο περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει για εκείνους τις δεκάδες λιχουδιές που ετοιμάζουν καθημερινά οι σεφ και αρτοποιοί που έχουν στην ομάδα τους.

Άλλωστε όπως μας είπε ο ίδιος ο ομογενής, «τα πάντα έχουν καλύτερη γεύση όταν τα σερβίρει κανείς με ένα ειλικρινές και αυθεντικό χαμόγελο».

(sbs.com.au)