Ενισχύεται η οικονομική και εμπορική συνεργασία Ελλάδας – Βοσνίας & Ερζςγοβίνης με τοποθέτηση ΟΕΥ στο Σεράγεβο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Η Ελλάδα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προχωρά στη δραστηριοποίηση στην Ελληνική πρεσβεία στο Σεράγεβο, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, με την τοποθέτηση υπαλλήλου του αρμοδίου κλάδου (ΟΕΥ).

Αυτό, θα ενδυναμώσει τη διμερή συνεργασία μας με την Βοσνία & Ερζεγοβίνη. 

Το θετικό εμπορικό ισοζύγιο με βάση την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (€80 εκατομμύρια εξαγωγές, €12  εκατομμύρια εισαγωγές), είναι αντιληπτό ότι επιδέχεται τεράστια περιθώρια βελτίωσης, προς όφελος και των δύο χωρών».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην Επιχειρηματική Συνάντηση Ελλάδας – Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΣΕΒ, παρουσία του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Β&Ε κ. Mirko Šarović και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Igor Crnadak.

Στο περιθώριο αυτής της διακρατικής επιχειρηματικής συνάντησης, ο ΥΦΥΠΕΞ αντάλλαξε με τους κκ Šarović και Crnadak απόψεις, για θέματα που σχετίζονται με τον χώρο της Βαλκανικής.

Και οι τρεις παρέστησαν στην υπογραφή MoU μεταξύ ΣΕΒ και του Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης.

(Γραφείο Τύπου ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ)