Ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών με τον απόδημο ελληνισμό από το Επιμελητήριο Τρικάλων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η διασύνδεση της ομογενειακής επιχειρηματικότητας μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής στο portal του Επιμελητηρίου Τρικάλων, συζητήθηκε στη συνάντηση του προέδρου του επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκου με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γιώργο Φλωρέντη.

Ο κ. Γιαγιάκος, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγε΄λματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, παρουσίασε το έργο του επιμελητηρίου για τη διασύνδεση της ομογενειακής επιχειρηματικότητας και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσω αυτής της πλατφόρμας για την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών με τους Έλληνες της διασποράς. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στην επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την υποστήριξη και συνεχή ανατροφοδότηση αυτού του δυναμικού εργαλείου που ήδη λειτουργεί σε πιλοτική φάση.

Ο κ. Φλωρέντης, από την πλευρά του, έδειξε ενδιαφέρον για τη ψηφιακή στρατηγική που ακολουθεί το Επιμελητήριο Τρικάλων, κατανοώντας πλήρως τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσω της δικτύωσης της ομογενειακής επιχειρηματικότητας. Δεσμεύτηκε δε ότι θα είναι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια και θα προβεί σε καθορισμό κοινής συνάντησης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, προκειμένου να δρομολογηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης αυτού του εγχειρήματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ, ypaithros.gr)