Άνοιξε και πάλι ο Ναός της Αναστάσεως – Συρρέουν μαζικά προσκυνητές

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ)

O Ναός της Αναστάσεως άνοιξε και πάλι, αφού παρέμεινε κλειστός επί δυόμιση ημέρες, σε μία κίνηση διαμαρτυρίας προς τις ισραηλινές αρχές.

Από τις 04:00 στις 28/2/18 τα ξημερώματα προσκυνητές και τουρίστες σπεύδουν μαζικά στον Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα, καθώς οι θύρες άνοιξαν έπειτα από δυόμιση ημέρες, κατά τις οποίες παρέμειναν σφραγισμένες σε μία ασυνήθιστη κίνηση διαμαρτυρίας προς τις ισραηλινές αρχές.

Αιτία στάθηκε η κρίση που ανέκυψε με επίκεντρο την απόφαση του Δημάρχου Ιεροσολύμων να εφαρμόσει απόφαση για φορολόγηση των εκκλησιαστικών περιουσιών, θέτοντας ουσιαστικά αυτό το ζήτημα για όσα ακίνητα διαθέτουν τα εκκλησιαστικά ιδρύματα – εκτός των χώρων λατρείας και προσευχής.

Ο αποκαλούμενος και Ναός του Παναγίου Τάφου ξανάνοιξε έπειτα από παρέμβαση της ισραηλινής κυβέρνησης, η οποία αποφάσισε να “παγώσει” την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς χιλιάδες προσκυνητές και τουρίστες παρέμεναν εξοργισμένοι στα Ιεροσόλυμα χωρίς να έχουν πρόσβαση στο Ναό της Αναστάσεως εδώ και διόμιση ημέρες, από το μεσημέρι της Κυριακής.

(hetoc.gr)