Αρχιεπίσκοπος Σινά: Ευχαριστίες στον Αιγύπτιο Πρόεδρο και στην ελληνική Πολιτεία

ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ)

Την πρώτη επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η Αυτόνομος Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας του Καθηγουμένου της, Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού, μετά το σοβαρό ατύχημα που υπέστη στις 29 Ιανουαρίου στο χώρο του μοναστηριού.

Στην επίσημη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι μέρα με την ημέρα βελτιώνεται η υγεία του σεβάσμιου Ιεράρχη.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, «νοσηλευόμενος, ενημερώνεται καθ’ ημέραν διά τα θέματα της Ι. Μονής και ομού μετά της Ι. των Πατέρων Συνάξεως ασκεί την διοίκησιν, ως τα ιερά θέσμια της Ι. Μονής διακελεύουν».

Τέλος, παρατίθεται μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Σινά κ. Δαμιανού, όπου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για το αμέριστο ενδιαφέρον για την υγεία του από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Σερίφ Ισμαήλ και τον Υπουργό Άμυνας κ. Σόμπχι και όλους τους υπευθύνους του στρατιωτικού νοσοκομείου «Αλ Γκαλάα» του Κάΐρου όπου νοσηλεύεται.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σινά ευχαριστεί θερμά για το ενδιαφέρον της και την Ελληνική Πολιτεία, στο πρόσωπο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Αμανατίδη, ως και τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστο Διάμεση, τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Γιώργο Δασκαλόπουλο και την αιγυπτιώτικη παροικία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά:

«ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ
ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΣΙΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

Κατόπιν του επισυμβάντος ατυχήματος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ. Δαμιανού, ο οποίος αναρρωνύει και των πολλών τηλεφωνημάτων αγωνίας διά την πορείαν της υγιείας Αυτού, τόσον προς τους αδελφούς και πατέρας της Ι. Μονής Σινά, όσον και προς τους αντιπροσώπους της Ι. Μονής εις τα ανά τον κόσμον Ι. Μετόχια Αυτής, πληροφορούμεν υπευθύνως, ότι η πορεία της υγείας του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Δαμιανού βαίνει καλώς, βελτιουμένη καθ’ ημέραν.

Εκ του βαρέος ατυχήματος υπέστη συν τοις άλλοις και σοβαρόν κάταγμα εις την αριστεράν χείρα, το οποίον αντιμετωπίσθη επιτυχώς διά χειρουργικής επεμβάσεως.

Νοσηλευόμενος, ενημερώνεται καθ’ ημέραν διά τα θέματα της Ι. Μονής και ομού μετά της Ι. των Πατέρων Συνάξεως ασκεί την διοίκησιν, ως τα ιερά θέσμια της Ι. Μονής διακελεύουν.

Διαβάστε εδώ:  Επίσκεψη του Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Αρχιεπίσκοπο Σινά

Ακολουθεί Μήνυμα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου προς άπαντας τους ευχομένους υπέρ υγείας και αναρρώσεως Αυτού:

«Δοξολογώ από καρδίας τον εν Τριάδι προσκυνητόν Θεόν ημών και την Παναγίαν Μητέραν Αυτού, ως ακατάφλεκτον Βάτον, την κυοφορούσαν τον ένσαρκον Λόγον. Ωσαύτως, υμνολογώ την έφορον προστάτιδα και μητέρα ημών Αγίαν Μεγαλομάρτυρα νύμφην του Χριστού Αικατερίναν, την πάνσοφον, ως και την μεγάλην χορείαν πάντων των Σιναϊτών αγίων, οι οποίοι μέ περισκέπουν και συνέδραμον εις την διαφύλαξίν μου.

Ακολούθως, ευχαριστώ το Αιγυπτιακόν Κράτος για την αστραπιαίαν ολόθυμον ανταπόκρισίν του, ιδιαιτέρως τον Εξοχώτατον Πρόεδρον της Αιγυπτιακής Δημοκρατίας κ. Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την άμεσον κινητοποίησιν των φορέων του Κράτους, διά την μεταφοράν μου εις το Κάϊρον και την περίθαλψίν μου, ωσαύτως ευχαριστώ τον Πρωθυπουργόν Σερίφ Ισμαήλ, τον Υπουργό Άμυνας κ. Σόμπχι, εξόχως τον προσωπικό φίλο Διοικητή Ν. Σινά κ. Χάλεντ Φούντα, τον Δήμαρχον Αγ. Αικατερίνης κ. Σάγιεντ Άμπντελ Σάντεκ, τον Διοικητή του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ελ Γκαλάα όπου νοσηλεύομαι, Στρατηγό κ. Μπαχάα, τον Αιγυπτιακόν Στρατόν και το προσωπικόν του Νοσοκομείου διά το ανύστακτον ενδιαφέρον αυτών.

Ωσαύτως, ευχαριστώ θερμώς την Ελληνικήν Κυβέρνησιν, ιδιαιτέρως τον Υπουργόν Εθνικής Αμύνης κ. Π. Καμμένον και τον Υφυπουργόν Εξωτερικών κ. Ι. Αμανατίδην οι οποίοι, τόσον προσωπικώς όσον και διά των τακτικών επισκέψεων του Πρέσβεως της Ελλάδος εις το Κάϊρον κ. Μ. Διάμεση και του Γ. Προξένου κ. Δασκαλοπούλου, έσπευσαν αρωγοί εις την περιπέτειαν της υγιείας μου.

Εν συνεχεία, ευχαριστώ τα πνευματικά μου τέκνα, τους Πατέρας της Ι. Μονής, οι οποίοι το πρώτον μέ περιέθαλψαν και εν συνεχεία εύχονται απαύστως και καθ΄ ημέραν συμπαρίστανται ποικιλοτρόπως, αναμένοντες την επιστροφήν μου εις την Ι. Μονήν. Ευχαριστώ τους φίλους και αδελφούς Κληρικούς, Μοναχούς και Λαϊκούς, όπου γης, που συνέτρεξαν διά της προσευχής και του γραπτού ή προφορικού ενδιαφέροντός των. Ευχαριστώ τον κ. Ν. Βαδήν, Διαχ. Διευθυντήν της Ι. Μονής και τον Σύλλογον Αμπετείου Σχολής Καΐρου, την εν Αιγύπτῳ ομογένειαν, τον κ. Αντ. Καζαμίαν. Τέλος, ευγνωμονώ τους νυχθημερόν ευρισκομένους πλησίον μου παρά την κλίνην της αναρρώσεώς μου, ών τα ονόματα Κύριος μνημονεύση. Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν.

† Ο Σιναίου Δαμιανός

Εκ της Ιεράς Μονής»

(vimaorthodoxias.gr)