Ετήσια Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Ετήσια Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας, ΕΚΔ
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 ώρα 12:00-17:00
στο 
VerdensKulturCentretVKCNørre Allé 7, 1ος όροφος, αίθουσα 105.
Δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ έχουν τα μέλη, που μέχρι την Κυριακή 25 Φεβρ. 2018 ώρα 12 έχουν πληρώσει τη συνδρομή τους 100 κορ. για το 2018 και δεν χρωστούν τη συνδρομή του 2017. Τακτοποίηση της συνδρομής γίνεται επί τόπου με μετρητά.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ της ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΣ
1. Έναρξη της ΓΣ  και εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (ΕΦΕΠ), η οποία προεδρεύει της ΓΣ και αποτελείται από 3 μέλη (πρόεδρο, γραμματέα, μέλος) και 1 αναπληρωματικό μέλος.
2. Ψηφοφορία για τη νομιμότητα της σύγκλισης της ΓΣ.
3. Έκθεση δράσης και οικονομικός απολογισμός του ΔΣ.
4. Έκθεση της ΕΞΕΠ.
5. Έγκριση του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης.
6. Ψηφοφορία για την απαλλαγή του ΔΣ.
7. Απόφαση για το ύψος της ετήσιας συνδρομής μέλους.
8. Απόφαση για αποζημιώσεις ΔΣ και ΕΞΕΠ.
9. Προτάσεις του ΔΣ και των μελών.
10. Καθορισμός του αριθμού των μελών του ΔΣ (7 ή 5).
11. Λήξη της ΓΣ.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ προς τη ΓΣ
Μέλη, που θέλουν να καταθέσουν προτάσεις για συζήτηση και ψήφιση στην τακτική ΓΣ, θα πρέπει να τις καταθέσουν γραπτά ή ηλεκτρονικά στο mail greeksociety.dk@gmail.com το αργότερο πριν την έναρξη της ΓΣ. Για να σταλούν και στα μέλη πριν τη ΓΣ, πρέπει κατατεθούν με mail μέχρι 16/2.
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
α) Η εκλογή ΔΣ και ΕΞΕΠ της ΕΚΔ γίνονται αμέσως μετά τη λήξη της τακτικής ΓΣ, με το σύστημα της απλής αναλογικής, με μονοσταυρία και με τη συμμετοχή συνδυασμών, που αποτελούνται από τουλάχιστον 1 υποψήφιο.
β) Με την έναρξη των αρχαιρεσιών σχηματίζονται συνδυασμοί, που καταθέτονται στην ΕΦΕΠ υπογεγραμμένα από τον επικεφαλής κάθε συνδυασμού. Η ΕΦΕΠ ελέγχει τη νομιμότητα των υποψηφίων και των συνδυασμών.
γ) Το εκλογικό μέτρο της έδρας καθορίζεται από το πηλίκο του αριθμού των έγκυρων ψηφοδελτίων διά του αριθμού των εδρών. Η διανομή της πρώτης κατανομής γίνεται μεταξύ των συνδυασμών, που κάλυψαν το εκλογικό μέτρο. Στη δεύτερη κατανομή μοιράζεται το υπόλοιπο των εδρών στα μεγαλύτερα υπόλοιπα των συνδυασμών. Σε περίπτωση ισαρίθμων υπολοίπων μεταξύ δύο συνδυασμών, η έδρα δίνεται στον πλειοψηφούντα συνδυασμό. Σε περίπτωση ισοψηφίας, η έδρα κληρώνεται από την ΕΦΕΠ.
δ) Σε περίπτωση παραίτησης ενός συμβούλου τη θέση του καταλαμβάνει ο επόμενος του ίδιου συνδυασμού.
ε) Οι συνδυασμοί δεν χρησιμοποιούν κομματικούς τίτλους.
 
Κοπεγχάγη, 09 Φεβρουαρίου 2018
Το ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας Δανίας (ΕΚΔ)
(greeksociety.dk/)