Παρουσίαση του βιβλίου “ΚΟΡΙΝΝΑ” στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών εκδηλώσεων, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018, ο Σύλλογος Ελλήνων Καίρου και οι Εκδόσεις ΑΩ υπο την Αιγίδα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, φιλοξένησε  την παρουσίαση του βιβλίου “ΚΟΡΙΝΝΑ”  της Αιγυπτιώτισας συγγραφέως Μαρίας Αδαμαντίδου.

Ο Σκηνοθέτης – Ηθοποιός Πάνος Κατέρης καλωσορίζοντας τον κόσμο που γέμισε το Εντευκτήριο, ανάφερε εκ μέρους της Πολιτιστικής Επιτροπής ότι την εκδήλωση θα συντονίζει η φιλόλογος εκπαιδευτικός Κική Βλαχάκη – Δημητρίου η οποία, από τη πλευρά της, παρουσίασε τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Κ. κ Μιχάλη Μπίσκο και τους , Φιλόλογο Καθηγητή κ. Χρήστο Διονυσόπουλο και τη Δρ. Γιώτα Παπαδημητρίου  ιστορική ερευνήτρια, οι οποίοι μίλησαν με πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το βιβλίο.

Το βιβλίο, παρουσιάζει το περιοδικό Κόριννα που εξέδιδαν οι μαθήτριες του Αχιλλοπουλείου Παρθεναγωγείου τα χρόνια 1946 – 1949, το οποίο περιοδικό, είναι ένα κομμάτι της ιστορίας του σχολείου και καθρεπτίζει το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης που παρεχόταν στα κορίτσια της ελληνικής παροικίας του Καίρου.

Στο τέλος της εύγλωττης αναφοράς της συγγραφέως , της παρουσίασης του βιβλίου όπως και των εν συνεχεία συγκινητικών προφορικών εντυπώσεων εκ μέρους  μαθητριών των τάξεων εκείνων των χρόνων οι οποίες παρίσταντο στην εκδήλωση, μέσα σε θερμά χειροκροτήματα των παρισταμένων, οι Πρόεδροι Μ. Μπίσκος του ΣΕΚ και Κ. Μιχαηλίδης του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων προσέφεραν ανθοδέσμη και τιμητικά διπλώματα.

Μεταξύ των επισήμων και φίλων που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία των, διακρίναμε τον Μορφωτικό Ακόλουθο και Διευθυντή του Αιγυπτιακού Μορφωτικού Κέντρου Dr Hussein Marie Mahmoud και την κυρία Αικατερίνη Μπελεφάντη – Σοφιανού Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

(Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων”