Αποθέωση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Τορόντο από εκατοντάδες ομογενείς

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Την αποθέωση από περίπου 2.000 Έλληνες γνώρισε στο Τορόντο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μετά το τέλος του αγώνα με τους Ράπτορς.  

Οι ομογενείς περίμεναν καρτερικά τον 23χρονο διεθνή και μόλις τον είδαν άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.   Ο Γιάννης τραγούδησε μαζί τους και στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο για να τους ευχαριστήσει: «Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που ήρθατε σήμερα για να στηρίξετε την ομάδα και εμένα. Θέλω να σας ευχηθώ υγεία, αγάπη και καλή χρονιά. Ζήτω η Ελλάς».

Ο κόσμος της ελληνικής κοινότητας του Τορόντο έδωσε στον Έλληνα σούπερ σταρ τα δώρα που του είχε πάρει, καθώς και μία βασιλόπιτα για την οικογένειά του, ενώ ο Γιάννης δεν τους χάλασε το χατήρι και υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα.

Όσο αφορά τον αγώνα, ο «greek freak» δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη αφού βρήκε μπροστά του έναν εκπλητικό ΝτεΡόζαν ο οποίος σημείωσε 52 πόντους, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να νικήσει στην παράταση τους Μπακς με 131-127.   Σε ατομικό επίπεδο, ωστόσο, ο Αντετοκούνμπο πλησίασε κοντά στο triple double, αφού σε 42 λεπτά συμμετοχής, πέτυχε 26 πόντους (8/15 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 7/9 βολές), μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 7 ασίστ.

(www.lifo.gr)