Αυστραλία: Κορυφαία διάκριση για στέλεχος της Ομογένειας

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Την κορυφαία διάκριση της χρονιάς, το “βραβείο Ανώτατης Επίδοσης” από τον Κινεζικο-Ασιατικό Όμιλο “Asian Executive” για το 2017, είχε την τιμή να παραλάβει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας, Βασίλης Παπαστεργιάδης.

Η βράβευση έγινε από τον επικεφαλής του Οργανισμού κ. R. Wang ο οποίος δήλωσε στην ΕΡΤ πως «η βράβευση αφορά στην προσφορά του Έλληνα Ομογενή δικηγόρου στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Κίνα και την Αυστραλία και την προώθηση των οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς».

Ευχαριστώντας από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας σχολίασε πως αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για αυτή την αναγνώριση «καθώς, ως παιδί μεταναστών ο ίδιος, έχει ως πυξίδα ζωής την επαφή των πολιτισμών, δίδαγμα άλλωστε της ελληνικής κουλτούρας που κληρονόμησε από τους γονείς του».

Ο κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, εκτός από πρωταγωνιστικό στέλεχος της Ελληνικής Κοινότητας στη Μελβούρνη των 350.000 Ελλήνων, είναι και γνωστός δικηγόρος, βραυευμένος ως ένας εκ των 10 καλύτερων σε όλη τη χώρα.

Η βραβευση από τον Κινεζικό όμιλο “Asian Executive” αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του δυναμισμού της διασποράς και κυρίως των ομογενών της δεύτερης γενιάς σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες όπως η Αυστραλία, έχοντας την Ελληνικότητα πάντα, προτεραιότητα και στάση ζωής.

(zougla.gr)