Μόντρεαλ: Εντυπωσίασε στην ορκωμοσία της η νέα Δήμαρχος Valerie Plante – Ο Τζίμμης Ζουμπρής αναλαμβάνει καθήκοντα ειδικού συμβούλου της!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντυπωσιακά όμορφη και με τη φρεσκάδα της ώριμης νεότητας ορκίσθηκε χθες η νέα δήμαρχος του Μοντρεάλ, Valerie Plante, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα της Πρώτης Πολίτη της μητρόπολης του Κεμπέκ.

Ντυμένη με μπλέ ρουαγιάλ φόρεμα το οποίο κατέληγε σε σούπερ μοντέρνα μανίκια, η Βαλερί Πλάντ εντυπωσίασε με το στυλ της και την άνεσή της στο φακό και το μικρόφωνο.

Ο λόγος της μεστός και με μηνύματα ενότητας προς τους αντιπάλους της περιείχε τις εξαγγελίες του διοικητικού της προφίλ, που έγκειται στην κινητικότητα της για την αντιμετώπιση προβλημάτων, την ασφάλεια των δρόμων, τη στέγαση των οικονομικά αδυνάτων , την προσφορά υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης.

Η Βαλερί Πλάντ είναι η 45η δήμαρχος του Μοντρεάλ και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το θώκο.

Σε θέση συμβούλου για τις εθνικές κοινότητες διορίσθηκε ο Ελληνοκαναδός Τζίμμης Ζουμπρήςενεργό μέλος της ελληνικής παροικίας και προσωπικός σύμβουλος της δημάρχου κατά τη διάρκεια της καμπάνιας της.

Η ίδια κάλεσε όλους τους εκπροσώπους των δημοτικών διαμερισμάτων να συνεργασθούν μαζί της καθώς η πόλη ανήκει στους πολίτες της, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Στο χρυσό βιβλίο του Δήμου υπέγραψε η πρωτοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος του BordeauxCarterville ‘Εφη Γιάννου-Καρμίρη, η οποία πλαισιώθηκε από τον συζυγό της Χρήστο Καρμίρη και τους γονείς της.

Ο δήμαρχος του Pierrefonds Τζίμ Μπέις που εκλέχθηκε για δεύτερη φορά στο θώκο του δημάρχου της περιφέρειάς του επίσης υπέγραψε στο Χρυσό Βιβλίο του Δήμου.

Η παλαίμαχος δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρος υπέγραψε για έκτη φορά στο Χρυσό Βιβλίο του Δήμου, υποσχόμενη ότι θα συνεχίσει να μεταφέρει τα αιτήματα των πολιτών της περιφέρειας του Παρκ Εξ στο Δήμο.

(http://www.greekpost.ca)