Νέο τμήμα της ΑΧΕΠΑ στο Gold Coast

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Με πρωτοβουλία του πολιτειακού συμβουλίου Κουίνσλαντ της ΑΧΕΠΑ, ιδρύθηκε νέο μεικτό Τμήμα στο Gold Coast με την ονομασία “Δευκαλίων Νο 28”.

H ορκωμοσία και η ενθρόνιση των νέων μελών έγινε την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017, στο Κοινοτικό Κέντρο Gold Coast από την πολιτειακή πρόεδρο, Βούλα Καστάν και άλλα μέλη του Πολιτειακού και Εθνικού Συμβουλίου, την δε Χάρτα της ΑΧΕΠΑ στο νέο Τμήμα παρέδωσε ο εθνικός πρόεδρος, Παναγιώτης Γιαννούδης, ο οποίος και συνεχάρη τα νέα μέλη και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν τις παραδόσεις, τις αξίες και τα ιδανικά της ΑΧΕΠΑ.

Πρόεδρος του νέου Τμήματος εκλέχθηκε ο Δρ Αθανάσιος Ράικος, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Νίδης και γραμματέας η Ελένη Ζάχου, τα δε υπόλοιπα μέλη είναι νεαρής ηλικίας επιστήμονες και επιχειρηματίες, που διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους να προωθήσουν όσα η ΑΧΕΠΑ πιστεύει και προωθεί.

Μετά την ορκωμοσία, η γραμματέας Ελένη Ζάχου, παρουσίασε το ανθρωπιστικό της πρόγραμμα. Ως γνωστόν, η ίδια ως εθελόντρια νοσοκόμα βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, από το Ιράκ, στην Αφρική μέχρι και την Ελλάδα κοντά στους πρόσφυγες. Η ομιλία της συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους για το πάθος της να βοηθά τους συνανθρώπους της.

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Ζάκος παρουσίασε τις εμπειρίες του στον τομέα των υπολογιστών που ο ίδιος δημιούργησε και τώρα προωθεί ο αμερικανικός κολοσσός ΙΒΜ.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στο Κουίνσλαντ, κ. Δημήτρης Ράπτης, συνεχάρη και εκείνος το νέο Τμήμα. Ακολούθησε δείπνο προς τιμήν των νέων μελών του οργανισμού.

(http://neoskosmos.com)