Δωδεκάνησος-Αίγυπτος Σχέσεις και δεσμοί – Κάλυμνος, Σύμη, Ρόδος

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου 2017, η οποία έλαβε χώρα στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Συνδέσμου:

“Η εκδήλωση αυτή με τίτλο “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΟΙ – ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ΣΥΜΗ, ΡΟΔΟΣ” οργανώθηκε, (όπως και ή πρώτη της 20 Μαρτίου 2017), με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων Σαλβαγείου Εμπορικής και Επαγγελματικής Σχολής Αλεξανδρείας,  κ. Στεφάνου Χατζηχαραλάμπους, σε συνεργασία και πάλι με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, με στόχο την ανάδειξη των δεσμών και των σχέσεων των Δωδεκανησίων με την Αίγυπτο και τα όσα προσέφεραν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΣΑΕΕΣΑ, κ. Στέφανος Χατζηχαραλάμπους, συνεργάστηκε στενά με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, κ. Γιάννη Φραγκούλη, του οποίου η βοήθεια ήταν αποτελεσματική, και την κ. Ηλιάνα Θεμιστοκλέους, Έφορο των Πολιτιστικών του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων.

Η εκδήλωση αυτή, η οποία ασχολήθηκε με τα νησιά της Καλύμνου, Σύμης και Ρόδου, ξεκίνησε με μία σύντομη αναφορά από τον κ. Στέφανο Χατζηχαραλάμπους στα νησιά αυτά και στη συνέχεια ένα χαιρετισμό του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Γ. Φραγκούλη.

Ακολούθησαν οι ομιλίες:

1.Της κυρίας Καπελά Κουτούζη Φανής, συνταξιούχου εκπαιδευτικού της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας για τα Αράκεια Σχολεία, για το νησί της Καλύμνου.

2.Του κ. Νικηταρίδη Νίκου, Συγγραφέα-Ιστορικού Ερευνητή, για το νησί της Σύμης.

3.Της κ. Φιλίππου Μάρως, Ιστορικού Μουσικής, Μεταφράστριας, Συγγραφέα για το νησί της Ρόδου.

Τους ομιλητές ευχαρίστησαν για την παρουσία τους ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Φίλιππος Κοσσένας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ. Κ. Μιχαηλίδης και ο κ. Στέφανος Χατζηχαραλάμπους.

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα τοπικών εδεσμάτων.

Στη εκδήλωση παρέστησαν και οι κκ Δημήτρης Καλλικάντζαρος Πρόεδρος Ενώσεως Καλυμνίων, Δέσποινα Μαρκαντέ Πρόεδρος Συλλόγου Συμαίων, Μαρία Κορδίνα Πρόεδρος Ένωσης Ροδίων καθώς και πολλά μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των τιμώμενων νησιών.”