Επίσκεψη του Έλληνα ΥΦΥΠΕΞ κου Κουίκ στα γραφεία και το σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Παλέρμο

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Τα Γραφεία και το Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας του Παλέρμο επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ, με το τέλος των εργασιών της εκεί Μεσογειακής Υπουργικής Συνόδου με θέμα το Μεταναστευτικό, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία της Ευρώπης (ΟΑΣΕ) στην οποία συμμετείχε.

Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Κοινότητας από τον Πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Τσολάκη, το μέλος του ΔΣ κα Δέσποινα Καρνιαδάκη και την αποσπασμένη Δασκάλα κα Μπλάνα Αγγελική.

«Είναι εντυπωσιακό το πάθος του εδώ ελληνισμού, στο Παλέρμο, για την Ελληνική γλώσσα. Γενικά σε όλη την Ιταλία βλέπεις Κοινότητες και Αδελφότητες με καρδιά γεμάτη Ελλάδα. Εξ άλλου από εδώ, από την Ιταλία, ξεκίνησε και η πρωτοβουλία για τη καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας. Έχω αναφερθεί πολλές φορές και σε γεγονότα και σε πρόσωπα.

Χαίρομαι που η γλώσσα είναι ο ένας πυλώνας που η Κοινότητα δίνει τεράστια βάση και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ο άλλος.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο του Παλέρμο, αποδεδειγμένα Φιλέλληνας, για τη πολλαπλή στήριξη που δείχνει στον εδώ Ελληνισμό. Τον ευχαριστώ που – μέσα στ’ άλλα – διέθεσε ένα λειτουργικό οίκημα με απόλυτο συμβολικό ενοίκιο, προκειμένου να στεγαστεί η Κοινότητά μας».

Τον ΥΦΥΠΕΞ συνόδευε στην επίσκεψη του στα Γραφεία της Κοινότητας η επίτιμη Πρόξενος της Ελλάδας στη Σικελία κα Ρενάτα Λαβανίνι.

Press office
Deputy Foreign Minister, Mr Terens Nikolaos Quick