Αμπέτειος Σχολή: συγκίνηση στον εορτασμό της Επετείου του ΟΧΙ

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Τη σκυτάλη των εκδηλώσεων μετά την Αχιλλοπούλειο Σχολή ανέλαβαν οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Αμπετείου καθώς και οι καθηγητές τους, οι οποίοι είχαν ετοιμάσει ανάλογη γιορτή σήμερα για  την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Και εδώ συναντήσαμε το ανάλογο κλίμα συγκίνησης  το οποίο αποτυπώθηκε τόσο στο λόγο του Αναπληρωτή διευθυντή της Σχολής Χρήστου Παπαθανασίου, στο λόγο της εκπαιδευτικού κας Ευαγγελίας Νικηφόρου όσο και στους λόγους των επισήμων και βεβαίως στην παράσταση των μαθητών.  Αξίζει  να σημειωθεί  ότι το θεατρικό επιμελήθηκαν οι καθηγητές  κ.Ευάγγελος Τσικιαούρογλου και η κ.Ευαγγελία Νικηφόρου, ενώ υπεύθυνος για τη χορωδία ήταν ο κ. Νικόλαος Κάτσικας.

Διάχυτη ήταν η συγκίνηση στους λόγους των επισήμων, τόσο του εκπροσώπου της Πατριαρχικής Επιτροπής Καΐρου, Πανοσιολογιοτάτου π. Ραφαήλ, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κ.  Γ. Δασκαλόπουλου, του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρ. Καβαλή, του Ακολούθου  Άμυνας της Ελληνικής  Πρεσβείας  στο Κάιρο κ. Βασίλη Τσούκα και της Προξένου της Κύπρου στο Κάιρο. Όλοι τους τόνισαν την ανάγκη ομοψυχίας των Ελλήνων με φάρο τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας της Ελλάδας, όπως αυτή που γιορτάζουμε σήμερα, την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως πυξίδα για το μέλλον.

Στο τέλος της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες  που θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της  28ης Οκτωβρίου 2017 η οποία θα γίνει, θυμίζουμε, στον προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στις 11:00 το πρωί, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία.

Τα ονόματα των μαθητών που ανακοινώθηκαν από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Αμπετείου Σχολής είναι τα εξής:

Στο Γυμνάσιο σημαιοφόρος είναι η Τζουμέρκα Τατιάνα και παραστάτες οι μαθητές Τζουμέρκας Αλέξανδρος, Τζουμέρκα Αναστασία, Γιακούμπ  Κάρολ, Γιούσεφ Παύλος και Καζαμία Αγάπη.

Στο Λύκειο σημαιοφόρος είναι ο Κατσιλιέρης Αλέξανδρος και παραστάτες οι Κουκίδης Ζαν, Ρισκάλα Μαρίνα, Χελιώτη Σοφία, Γκρουνστέιν Άρης και Κοκκώσης Σταύρος.

(ekkairo.org)