Το ΕΙΠ φιλοξένησε το Micro μ Festival – Αλεξάνδρεια, Βερολίνο, Οδησσός

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

7η χρονιά, 15 πόλεις, 15 ταινίες μικρού μήκους, την ίδια μέρα και ώρα.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Ηράκλειο, Ξάνθη, Πάτρα, Τρίπολη, Σαντορίνη, Ιωάννινα, Βόλος, Βερολίνο, Παρίσι, Οδησσός, Αλεξάνδρεια.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου δεκαπέντε πόλεις είχαν την ευκαιρία να εκμηδενίσουν για λίγο τα χιλιόμετρα για να απολαύσουν μαζί φρέσκο ελληνικό «μικρό» κινηματογράφο.

Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους φέτος, στην έβδομη πλέον χρονιά του, προέβαλε δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους την ίδια μέρα και ώρα σε έντεκα πόλεις της ελληνικής επικράτειας και τέσσερις του εξωτερικού προς αναζήτηση της «αγαπημένης» ταινίας του κοινού.

Συνταγή επιτυχίας και πόλο έλξης του φεστιβάλ αποτέλεσαν σαφώς οι απευθείας συνδέσεις κι η ταυτόχρονη ψηφοφορία του κοινού, οι οποίες εκτός από το να προσφέρουν ψυχαγωγία, έστησαν ζωντανά έναν άμεσο κινηματογραφικό διάλογο μεταξύ του ετερόκλητου κοινού του.

Φέτος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης εγκαινίασε τη συνεργασία του με το φεστιβάλ φιλοξενώντας τη δράση της Αθήνας.

Το Micro μ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ενίσχυσε την εξάπλωση του φεστιβάλ σε ακόμη περισσότερες πόλεις και φιλοξένησε το Micro μ σε τρείς πόλεις όπου δραστηριοποιείται, στην Αλεξάνδρεια, το Βερολίνο, και την Οδησσό.

(hfc-worldwide.org)