Γνωριμία με τον νέο Αιγυπτιώτη συγγραφέα Μαριαντώνη Πολίτη

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 δόθηκε η ευκαιρία σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στο Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων, να γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα για τον Αιγυπτιώτη Μαριαντώνη Πολίτη και το συγγραφικό του έργο.

Ο Μαριαντώνης γεννήθηκε στην Αίγυπτο και έζησε στο Κάιρο τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Μετά την αποφοίτησή του από την Αμπέτειο, ήρθε στην Ελλάδα όπου συνέχισε τις σπουδές του. Το γεγονός ότι μεγάλωσε ανάμεσα σε δύο χώρες με διαφορετικούς και σπουδαίους πολιτισμούς τον βοήθησε να αναπτύξει την φαντασία του. Ο Μαριαντώνης εκτός από συγγραφέας δημιούργησε και τις «Εκδόσεις Έμπνευσις».  Έχει εκδώσει τρία βιβλία του. Τα δύο πρώτα μέρη της σειράς«το Τάγμα των Φτερωτών» και το αλληγορικό παραμύθι «το ταξίδι του Μύρκα».

Για τον Μαριαντώνη και το έργο του μας μίλησαν ο Αιγυπτιώτης, απόφοιτος της Αμπετείου κ. Βασίλειος Βασσάλος, Πρέσβης επι τιμή με θητεία και στην πρεσβεία του Καίρου και η κα Σταυρούλα Κεντιέ δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια του πρώτου site για το θέατρο onlytheater.gr, συνεργάτης της εταιρίας BrainCo.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κώστας Μιχαηλίδης ευχήθηκε στον Μαριαντώνη επιτυχίες πολλές και ευχαρίστησε τους ομιλητές για την συμμετοχής τους απονέμοντας τους αναμνηστικά διπλώματα.