Νικόλ Μαλλιωτάκη, η ομογενής υποψήφια δήμαρχος Νέας Υόρκης

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ-ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη, η οποία είναι η Ρεπουμπλικανή υποψήφια για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από τον Δημοκρατικό αντίπαλό της Μπιλ ντε Μπλάσιο, σύμφωνα με δεδομένα που κατατέθηκαν στο Συμβούλιο Οικονομικών της Εκστρατείας της Πόλης της Νέας Υόρκης (New York City Campaign Finance Board).

Η ομογενής πολιτειακή βουλευτής από το Στάτεν Αϊλαντ συγκέντρωσε $107.566 από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου, αρκετά περισσότερα χρήματα από τα $83.414 που κατάφερε να συγκεντρώσει ο κ. ντε Μπλάσιο.

Η κ. Μαλλιωτάκη δαπάνησε $670,000 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τα περισσότερα εξ αυτών για την αγορά διαφημιστικού χρόνου.

Η οικονομική επιτυχία της ομογενούς βασίζεται στην ίδια τη φύση της εκστρατείας της, γράφει η Νεοϋορκέζικη εφημερίδα: Ξεκίνησε την κούρσα της την άνοιξη, δεν χρειάστηκε ενδοκομματικές προκριματικές εκλογές για να εκλεγεί και ξεκίνησε να συλλέγει χρήματα μόλις το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. ντε Μπλάσιο, η κ. Μαλλιωτάκη και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος που φέρεται να υποστηρίζεται από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπο Ντιτλ, θα συναντηθούν την Τρίτη κατά τη διάρκεια της πρώτης εκ των δύο προγραμματισμένων τηλεμαχιών τους.

Δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ως μεγάλο φαβορί των Δημοκρατικό υποψήφιο, με 6 στους 10 πιθανούς ψηφοφόρους να λένε πως θα τον ψηφίσουν, εν αντιθέσει με τους 2 στους 10 που αναφέρουν πως θα προτιμήσουν την ομογενή πολιτικό, σημειώνει η “ΝΥΤ”.

(https://www.ekirikas.com)